Hållbarhet och hälsa

Vi erbjuder en hälsosam kost, all frukt är ekologisk och vi erbjuder ekologisk mjölk till våra måltider. Vi får vår mat leverared från Kleins Kitchen och vi har även en kökspedagog som hjälper till att servera maten till våra avdelningar. Förskolan är sockersmart och undviker tillsatt socker så långt som det är möjligt. 

 Vi gör yoga, hinderbanor eller dans varje vecka. Utevistelse varje dag är för oss en självklarhet. Vi åker till skogen minst en gång i veckan. Barnen får lära sig hur de tar hand om Moder jord och sin hälsa.Vi är en Grön Flagg-certifierad förskola där vi fokuserar på att skapa goda vanor hos barnen. Ett hälsosamt liv är en viktig del av det dagliga livet i förskolan då barnen uppmuntras att göra olika fysiska aktiviteter genom att dagligen bege sig till olika parker och lekplatser och äta hälsosamt.  


Vi är en socker-smart förskola och barnen är involverade i bakningspass där frukt och naturligt socker används istället för socker. Förskolan severar växtbaserad mat tre gånger i veckan. Växtbaserad mat är hälsosam,mer skonsam mot miljön och främjar hållbarheten. Att inkludera mer växtbaserad mat i kosten är  fördelaktigt både för vår egen hälsa och för planeten som helhet. Barnen lär sig att återvinna,  återanvända material, yoga och omfamna naturen.